Zondagavond kans op zeer zware windstoten door storm Franklin

Foto van auteur

Zwolle – Een kleddernatte zondag in Zwolle eindigt met nog meer regen en een aanzwellende wind. In de avond trekt een koufront van een nieuwe stormdepressie – Franklin genaamd – snel over. Dit gaat gepaard met felle buien en een wederom sterk aanwakkerende zuidwester. Hiervoor is code geel uitgegeven.

In de loop van zondagavond hebben we te maken met een harde wind. Zwolle krijgt vanaf ongeveer negen uur rukwinden over zich heen. Dit gebeurt bij de passage van het koufront. Zware tot zeer zware windstoten van 90 tot 110 kilometer per uur zijn te verwachten. Bomen en boomtakken die storm Eunice net overleefd hebben, kunnen in de avond alsnog sneuvelen. Er is gevaar voor rondvliegende voorwerpen.

Na middernacht is het front met de windpiek voorbij, maar onstuimig blijft het. De vlagerige wind komt dan uit het westen. De buiigheid neemt geleidelijk af.

Maandagochtend arriveert vanaf de Noordzee een lagedrukkern die zich afgesplitst heeft van storm Franklin met veel wind boven onze omgeving. In deze afsplitsing van Franklin zit een verse bak regen en misschien hagel. De wind trekt in de middag aan naar krachtig tot hard. Ook dan moet in Zwolle rekening worden gehouden met zware windstoten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)