Zwolse theaters viert Internationale Vrouwendag

Foto van auteur

Saampies van Vlamousse
Foto: Daantje Bons

Zwolle – Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Zwolse theaters viert dat op zaterdag 12 maart in schouwburg Odeon.

Deze avond kan onder genot van een drankje worden bijgewoond. De voorstelling Saampies van Vlamousse en de voorstelling van de powervrouwen Brigitte Kaandorp en Jenny Arean zijn in Theater de Spiegel te bekijken. Voorafgaand en na afloop van de voorstellingen zijn er in Café Foyé panelgesprekken over “thema’s die raken”. Verschillende vrouwen zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Zo zullen onder anderen Patty Woldhof (Lijsttrekker PvdA Zwolle), Coby Zandbergen (directeur Academiehuis), Marlies van Wijhe (directeur van Wijhe verf) en influencer en ondernemer Lotte Laan aanwezig zijn. Samen gaan ze verhalen delen en inspireren. Het bijwonen van de panels in Café Foyé is gratis toegankelijk.

In Schouwburg Odeon is de voorstelling Saampies van Vlamousse te zien. In Saampies benoemen Brigitte van Bakel en Maya van As totdat er niks meer te benoemen valt. “Maak het bespreekbaar”, is het credo. Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. Vol goede bedoelingen worstelen ze zich door de thema’s van deze tijd. Er moet gewoon het een en ander opgehelderd worden, daarna kunnen we saampies verder.

Brigitte Kaandorp, de Koningin van het Nederlands Cabaret, staat samen met Jenny Arean, de Keizerin van het Vaderlandse Chanson, op het toneel. Twee luidruchtige vrouwen, twee onstuimige levens, twee fortuinlijke carrières. En dat allemaal met een klein orkest. Dat wordt lang leve de liedjes, de liefde en de lol.

Het bijwonen van de panels in Café Foyé is gratis toegankelijk. Voor de voorstellingen kan er een ticket gekocht worden op de website via zwolsetheaters.nl/internationale-vrouwendag of telefonisch via 0900-1435 (€ 0,45 per minuut).