Berkum haalt dinsdag in bij Buitenpost

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt dinsdagavond bij Buitenpost in Friesland een duel dat al enkele keren is uitgesteld. De Zwollenaren krijgen daarmee een tegenstander die, onder voormalig Berkum-trainer Willem Brouwer, uitstekend meedraait in de Hoofdklasse B.

“Het wordt alle hens aan dek, wij moeten het daar beter doen dan afgelopen week,” beseft Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Bij Buitenpost is het altijd lastig. Ze doen het bovendien goed dit jaar, terwijl wij tegen De Dijk niet super hebben gespeeld.”

Buitenpost, eerder vaak in de lagere regionen van de ranglijst te vinden, presteert dit seizoen boven verwachting. Met de vakkundige oefenmeester Willem Brouwer aan het roer schurken de Friezen zelfs tegen de subtop aan. Het duel bij Genemuiden van afgelopen zaterdag ging niet door vanwege coronabesmettingen bij de thuisclub, maar daarvóór bleef Buitenpost al sinds eind oktober ongeslagen. Na winst tegen ONS Sneek en Swift werd er gelijk gespeeld tegen HZVV en Eemdijk, waarna op eigen terrein een 2-1 winst tegen NSC Nijkerk volgde.

In die laatste wedstrijd begon Buitenpost moeizaam en kwamen er kansen voor NSC, dat kort na rust op 0-1 kwam. Ruim tien minuten later kwamen de Friezen echter terug via Max Huiskamp, die de 1-1 binnen knalde uit een voorzet van Willem de Boer. Het leek daarna op een gelijkspel uit de draaien, maar drie minuten voor het slot werd het alsnog 2-1 door de na rust ingevallen Joran Olijve.

Berkum draaide een poos niet bepaald soepel maar pakte het na de winterstop goed op met winst tegen ONS Sneek (6-0) en SDC Putten (1-0). Afgelopen zaterdag ging het echter een stuk minder in de uitwedstrijd bij De Dijk, een opponent waartegen de Zwollenaren het eigenlijk altijd moeilijk hebben gehad.

In de eerste helft was er een licht overwicht voor de ploeg van trainer Hoekstra, maar kansjes voor onder meer Boy Boeloerditi en Ivar Nijboer werden niet benut. Na rust creëerden de bezoekers minder en omdat De Dijk wel aardig speelde maar in de afwerking ook tekort schoot eindigde de wedstrijd in een voor Berkum toch wat teleurstellende 0-0 remise.

Buitenpost staat na de goede reeks van de laatste tijd op een mooie zevende plaats, met 21 punten uit 14 wedstrijden. Berkum heeft slechts drie punten minder, maar heeft ook een duel meer gespeeld dan de Friezen en weet maar al te goed dat het een flinke klus gaat worden om de punten dinsdag mee naar Zwolle te nemen.

De inhaalwedstrijd Buitenpost – Berkum staat dinsdagavond onder leiding van scheidsrechter Richard Groenewegen uit Delfzijl, die op Sportpark De Swadde aan de Jeltingalaan 80 in Buitenpost om 20.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)