Nieuwbouw Capellen Campus kan van start

Zwolle – De bouw van een nieuw schoolgebouw voor de Capellen Campus in Zwolle kan starten. Door de gestegen bouwprijzen was het een spannende tijd, vertelt Tom Versteeg, directeur van de Capellen Campus.

Het was namelijk de vraag of het zou lukken om middels een Europese aanbesteding een bouwbedrijf en een installatiebedrijf binnen het twee jaar geleden beschikbaar gestelde budget te selecteren. De aanbesteding is succesvol verlopen.

Het Nijverdals bouwbedrijf Aannemingsmaatschappij Hegeman gaat de bouw doen en het installatiewerk neemt het bedrijf Breman Zwolle Utiliteit voor zijn rekening. De bouwdirectievoering wordt verzorgd door abcnova. De school is heel blij met deze uitkomst. Het door het Zwolse architectenbureau BDG Architecten ontworpen gebouw zal eind 2023 opgeleverd worden. Vanaf januari 2024 gaat de Capellen Campus het onderwijs verzorgen in het nieuwe gebouw. Een prachtige mijlpaal waar de school naar uitkijkt en ook aan toe is. Want hoewel het huidige gebouw vertrouwd voelt, voldoet het niet meer aan de eisen anno 2022. Het nieuwe gebouw biedt straks alle ruimte voor het moderne onderwijs dat er op de Campus wordt gegeven en is ook nog eens klimaat adaptief, natuurinclusief, daar waar mogelijk circulair en voorbereid als energieneutraal gebouw. Dit is mogelijk zodra de netcapaciteit voor het terug leveren van duurzaam opwekte elektriciteit weer mogelijk is. Ook wordt de school aangesloten op de geothermiebron van de wijk Holtenbroek.

Foto's 2
Nieuwbouw Capellen Campus kan van start
Nieuwbouw Capellen Campus kan van start

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)