Nieuw Zwols jongerenplatform krijgt ‘ja’ van gemeenteraad

Foto van auteur

Zwolle – In Zwolle komt er op initiatief van de Jongerenraad Zwolle een nieuw jongerenplatform. De gemeenteraad heeft ‘ja’ gezegd tegen het plan. Het moet een ontmoetingsplek worden voor jongeren die wonen, werken of studeren in Zwolle.

Het platform wordt onder de leiding van een coördinator van Travers Welzijn samen met jongeren opgezet, van huisstijl tot uitvoering. Het moet dé centrale plek worden waar jongeren informatie kunnen vinden over welzijn, studie, wonen, relaties, laagdrempelige hulp en inspraak van jongeren bij gemeentelijke plannen voor de stad.

Travers Welzijn: “Door de jongeren eigenaar te maken en de verbinding met organisaties in de stad te zoeken, zoals vrijwilligersorganisaties, verenigingen en onderwijs, moet het interactieve platform dé plek worden waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, waar ze hun stem kunnen laten horen en waar ze relevante informatie kunnen vinden. Het jongerenplatform is naast een digitale ontmoetingsplek ook een fysieke werkplaats, waar de samenwerkende partijen bij elkaar kunnen komen om aan projecten te werken.”

Wethouder Michiel van Willigen is een groot voorstander en mede-aanjager van een jongerenplatform in Zwolle: “We hebben tijdens de lockdowns veel contact gehad met jongerenorganisaties om ze uit de corona-dip te helpen. Het is nog niet zo makkelijk om iets te vinden dat echt aanslaat. Maar als je het eenmaal hebt kun je de jongeren zelf, en ook het onderwijs en de stad, er flink mee vooruit helpen. Daarom hebben we aansluiting gezocht bij succesvolle initiatieven die er al waren. En met deskundige opzet en coördinatie moet het zeker lukken. We gaan ervan uit dat veel initiatieven gericht op jongeren zich gaan aansluiten.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)