ZAC sponsorloop brengt ruim 3400 euro op voor Oekraïne

Foto van auteur

Foto: ZAC: Zwolsche Atletische Club

Zwolle – De Super Saturday bij ZAC stond afgelopen zaterdag in het teken van een geldinzameling voor Oekraïne. Met een sponsorloop en een verloting wist de club € 3435,50 voor Giro 555 bij elkaar te brengen.

Dit ondanks het wegvallen van twee publiekstrekkers: de wedstrijd van ZAC Vrouwen 1 en de derby van ZAC1 tegen Be Quick ’28. De sponsorloop was een idee van de 9-jarige pupil Daan van der Beek. Samen met de spelers van twee jeugdteams liep hij een half uur lang rondjes voor Oekraïne. Daarmee haalden ze maar liefst 1179 euro op.

De verloting, die mogelijk was gemaakt door een groot aantal betrokken sponsoren, bracht nog eens € 1256,50 op. Het bestuur van ZAC had toegezegd het bedrag van de verloting te verdubbelen met een maximum van 1000 euro. Daarmee werd de totale opbrengst voor Giro 555 uiteindelijk € 3435,50.

De volgende sponsoren maakten de verloting tot een succes: Hoveniersbedrijf D. Schutte, Albert Heijn Mulder, Artistic Hair, Bas Autowas, Blue Sakura, Care Rent, De Beren, Kapsalon Arif, Kartbaan Kobalt Zwolle, Kip2day, La Terra Italiana, Monkeytown, PEC Zwolle en 11Teamsports.