Vrouwenkamerkoor Hera geeft bijzonder concert in Academiehuis Grote Kerk

Foto van auteur

Hera Vrouwenkamerkoor
Foto: Stefan Lucassen

Zwolle – Vrouwenkamerkoor Hera geeft onder de noemer Bespiegeling een uniek concert in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle.

Het programma bestaat uit koormuziek van Scandinavische, Nederlandse en Vlaamse componisten, ondersteund door teksten die Gerrit Schaafsma schreef tijdens de coronalockdown van 2020 – 2021. Hans Tijssen schrijft voor dit concept de verbindende compositie tussen tekst en muziek, terwijl theatermaakster Emma Berentsen het concept ‘ontmoeten’ en het regieadvies voor haar rekening neemt. De geschoolde zangeressen van Hera staan onder leiding van dirigent en artistiek leider Raghna Wissink.

Het Zwolse ensemble wordt in 2019 opgericht door dirigente Raghna Wissink. Met het veelstemmige, a capella debuutprogramma ‘Fear Thou Not’ wint het vrouwenkoor net voor corona het Vocaal Festival te Utrecht. Uit het juryrapport: “Wat een prachtig ensemble met interessant repertoire, een uitstekende focus van de koorleden en een fijne muzikale benadering.”

De programmering van Hera kenmerkt zich dooreen conceptmatige aanpak waarin het samenkomen van de koormuziek met andere elementen voorop staat. Zo gaat Hera op zoek naar de toegevoegde waarde van een maatschappelijke thematiek of speciale locatie en zoekt zij de samenwerking met andere kunstvormen, kunstenaars en andere partners.

Voor Bespiegeling stelt Hera kaarten beschikbaar aan Stichting Hart voor Zwolle ten behoeve van kwetsbare en eenzame Zwollenaren.

Datum en tijd: zaterdag 2 april om 20.12 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.kamerkoorhera.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)