Fraterhuis Academie over verscheurd Afghanistan

Foto van auteur

Historicus Hans Luiten

Zwolle – Fraterhuis Academie presenteert de lezing ‘Begrijp jij Afghanistan nog?’ door historicus en huisdocent Hans Luiten. Aan de hand van beeldfragmenten neemt hij je mee door de duizelingwekkende geschiedenis van het verscheurde land Afghanistan.

Komt er met het vertrek van de Amerikanen een einde aan de zoveelste bezetting van Afghanistan? Waarom is dit land zo moeilijk te hervormen? Kunnen we eigenlijk wel spreken van één land of is het eerder een verzameling van verdeelde stammen? Een verhaal over reusachtige Boeddhabeelden, de Sovjet-invasie, Oezbeken, het graf van Ali, Osama bin Laden, prachtige architectuur, de nasleep van 9/11 en de aftocht van de westerse troepen.

En waar komt de Nederlandse uitdrukking ‘Ammehoela!’ eigenlijk vandaan? Kortom: de duizelingwekkende geschiedenis van dit verscheurde land wordt in dit college helder op een rij gezet.

Datum en tijd: zaterdag 2 april van 11.00 tot 13.00 uur.

Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro, de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis, zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)