Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen gratis naar Britten concert

Foto van auteur

Zwolle – Stichting Britten heeft Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen in Zwolle en omgeving uitgenodigd om het Britten’s Benefietconcert voor Vrede in Theater de Spiegel op 3 april gratis te bezoeken.

”Zo kunnen deze gezinnen even een moment alles vergeten en kunnen ze gewoon even genieten van muziek. Dat is zo belangrijk.“ verklaart Loes Visser, dirigent en creatief leider van het Britten. De coördinatie verloopt via vluchtelingenwerk locatie Zwolle.

Met 3 Oekraïense orkestleden in het Britten en de bijzondere band die dirigent Loes Visser met Oekraïne heeft als gastdirigent in Kiev, was het een logische stap om iets te willen doen voor Oekraïne. De gehele opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Stichting Humane. Stichting Humane, opgericht door Aurora Morariu en Marc Huitink uit Regio Zwolle, biedt ter plekke hulp aan de Roemeens-Oekraïense grens met medicijnen, voedsel en alles wat nodig is om de vluchtelingen en Oekraïense bewoners in de grensstreek te helpen. Een geweldig initiatief dat nu met dit benefietconcert gesteund wordt.

Het geld dat wordt gedoneerd wordt omgezet in medicijnen en voedselhulp. Medicijnen worden direct met busjes gebracht naar ziekenhuizen in de Oekraïne. De hulp wordt door vrijwilligers gerund en ondersteund door de plaatselijke Rotaryclubs in Botosani in Roemenië.

Het Britten en violiste Carla Leurs openen het programma met Melody van Myroslav Skoryk, Oekraïense componist. Daarna spelen de winnaars van het Britten Concours, pianiste Hannah Shebayeva en Het Britten een kleurrijk programma van Turina tot Britten. Van Kilian van Rooij klinkt de première van (Un) Save Haven voor viool en strijkorkest, van Ed de Boer de première van Loza voor contrabas en strijkorkest. Voorafgaand aan de voorstelling spelen de 2 Jong Britten Orkesten (Edward en Benjamin) een voorprogramma in de foyer.

De opbrengst van de kaartverkoop van het concert op 3 april gaat geheel naar de Stichting Humane. Het publiek kan met de keuze van de kaart ook extra steun geven. Kaart verkoop gaat via https://zwolsetheaters.nl/programma/brittens-got-talent.

Foto's 2
Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen gratis naar Britten concert
Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezinnen gratis naar Britten concert