Rode Kruis actie in Zwolle: Geef Kleur aan Noodhulp

Foto van auteur

Zwolle – Het Rode Kruis vraagt Nederlanders om voor en tijdens Pasen mee te komen kleuren aan een gigantisch kunstwerk in Park de Wezenlanden in Zwolle, om zo samen geld op te halen voor noodhulp in Nederland en noodhulp wereldwijd.

De hulporganisatie start voor het eerst de actie ‘Geef Kleur aan Noodhulp’. Iedereen kan live mee komen kleuren aan het groeiende kunstwerk dat speciaal ontworpen is door kunstenaar Hedof. Het Rode Kruis vraagt met deze actie aandacht voor mensen in nood als gevolg van een conflict of natuurramp.

Marieke van Schaik, directeur Rode Kruis: “Er worden wereldwijd veel mensen getroffen door een gewapend conflict. Nu zien we dit in Oekraïne, maar dit vindt helaas al jaren op meerdere plekken in de wereld plaats. Tegelijkertijd zien we ook dat in 2021 meer dan driehonderd natuurrampen hebben plaatsgevonden. Miljoenen mensen waren in nood omdat zij werden getroffen door overstromingen of juist extreme droogte.”

Supercyclonen trokken in december over de Filipijnen, begin dit jaar werd Madagaskar hier ook door getroffen. In januari was er een enorme vulkaanuitbarsting en tsunami in Tonga. Maar ook landen in de Sahel worden getroffen door ernstige droogte, extreme overstromingen en geweld.

Van Schaik: “In Oekraïne, maar ook in Jemen, Afghanistan, Mali en Ethiopië is het voor veel mensen elke dag overleven. Met deze actie vraagt het Rode Kruis aandacht voor hen die onze hulp zo hard nodig hebben.”

De actie ‘Geef Kleur aan Noodhulp vindt plaats in Park de Wezenlanden in Zwolle. Vanaf donderdag 14 t/m maandag 18 april kunnen jong en oud en zowel particulieren als bedrijven, de kwast oppakken en helpen kleuren aan een gigantisch kunstwerk dat symbool staat voor het werk dat het Rode Kruis doet.

Het schilderij is opgedeeld in vakjes. Je kunt een ticket kopen om een half uur of 45 minuten vakjes te komen kleuren. De aanschaf van zo’n ticket is ook gelijk een donatie aan noodhulp. Wie niet naar het park kan komen, kan online een of meerdere gekleurde vakjes doneren of doneren via giro 661.

Als het deel met jouw vakje wordt opgehangen, krijg je daar een foto van. Naast de kleuractie is er van alles te doen in het park. Voor kinderen is er een springkussen, ze kunnen geschminkt worden of meedoen met paaseieren schilderen. En er is een horecaplein met foodtrucks.