Uitbreiding programma Vuurkracht voor jongeren

Foto van auteur

Zwolle – Vuurkracht is een programma waar Zwolse jongeren op een laagdrempelige manier met hun ontwikkeling aan de slag kunnen.

Door de samenwerking met Landstede, waarmee een trainer uit het onderwijs wordt toegevoegd aan het team, en de uitbreiding van locaties is het mogelijk meer jongeren te begeleiden. Na wijkboerderijen de Klooienberg en de Schellerhoeve start Vuurkracht nu in wijkboerderij de Eemhoeve.

De laatste groep van dit schooljaar begint op 14 april bij de Schellerhoeve in Zwolle-Zuid. In tien weken gaan jongeren tussen de 17 en 25 jaar in een groep van maximaal acht deelnemers in de buitenlucht aan de slag.

Vuurkracht helpt jongeren om beter in contact te komen met zichzelf. Dit gebeurt via verschillende thema’s, zoals patronen, grenzen, (ont)spanning, levensgeschiedenis, initiatief nemen en samenwerken.

Door in groepsverband onder meer hout te hakken, vuur te maken en te boksen worden jongeren uitgedaagd om zichzelf te durven zijn én om een persoonlijk doel te behalen.

Jongerenwerker Virgina Speek: “Vuurkracht is een plek waar niet geoordeeld wordt. Het is een plek waar je jezelf mag zijn en uitgedaagd wordt om je persoonlijk te ontwikkelen. Je werkt aan een individueel proces in een groep, waardoor er automatisch sprake is van een groepsproces. Vuurkracht is belangrijk omdat dit jongeren een inzicht kan geven in persoonlijke doelstellingen en het proces hun verder kan voorthelpen richting de toekomst.”

Wie mee wil doen, kan contact opnemen met een van de trainers. Meer informatie op www.vuurkracht.com.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)