Dimence Groep geeft advies aan (vrijwillige) hulpverleners over mentale ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen

|   Laatste wijziging

Zwolle – Dimence Groep biedt de mogelijkheid aan (vrijwillige) hulpverleners die betrokken zijn bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, om advies te vragen over het begeleiden
van deze mensen die geconfronteerd worden met psychische, sociaal emotionele schade als gevolg van oorlog.

Wat doet Dimence Groep?
“De Dimence Groep biedt geestelijke gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening, dichtbij de cliënt. Wij willen het leed van de mensen die getroffen zijn door de verschrikkelijke oorlog en die in Overijssel verblijven, verzachten.”

“Wij delen hiervoor onze kennis en ervaring met (vrijwillige) hulpverleners over het begeleiden en behandelen van (getraumatiseerde) vluchtelingen en hun kinderen.
We hebben medewerkers in huis die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van statushouders, het geven van cursussen aan nieuwkomers, behandelen van kinderen (die gevlucht zijn), transculturele psychiatrie en traumaverwerking.”

Voor wie is deze consultatielijn?
Dimence Groep geeft (vrijwillige) hulpverleners die betrokken zijn bij de opvang in Overijssel, advies en antwoord op de vraag hoe zij vluchtelingen psychisch en sociaal emotioneel kunnen ondersteunen om hun mentale gezondheid te versterken.

Hulpverleners (professioneel en vrijwillig) van o.a. vluchtelingenwerk, Rode Kruis, gemeenten, huisartsen, leerkrachten, scholen, GGD en Leger des Heils kunnen hiervoor contact met Dimence Groep opnemen.

Geen aanmelding voor behandeling en begeleiding
Het gaat om een advies en niet om aanmelding van mensen die behandeling, begeleiding en ondersteuning van de Dimence Groep nodig hebben. Aanmelden voor de ggz (via de huisarts) en ondersteuning van maatschappelijk werk gaat via de gebruikelijke kanalen.

Advies kan gevraagd worden door het invullen van het contactformulier op https://www.dimencegroep.nl/oekraine-consultatie of via telefoonnummer 038 456 9766 en binnen drie werkdagen wordt er contact opgenomen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)