McDonald’s Zwolle-Noord weer open na liquidaties, schutter opnieuw naar rechtbank

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De McDonald’s aan de Floresstraat heeft maandag haar deuren weer geopend. Na de liquidatie van twee broers bleef het restaurant anderhalve week gesloten.

Om negen uur ’s ochtends ging het fastfoodrestaurant weer open om gasten te ontvangen. Ook de McDrive is weer geopend. “De schade is hersteld en de schoonmaakwerkzaamheden zijn afgerond,” zegt een woordvoerder van de hamburgergigant. “Ons team kijkt ernaar uit om weer gasten te ontvangen.”

Op woensdagavond 30 maart werden de broers Ali en Huseyin Torunlar doodgeschoten in het bomvolle restaurant. Later die avond meldde de 32-jarige Veysel Ü. zich bij de politie in Deventer. Het openbaar ministerie gaat ervan uit dat hij de schutter is geweest. Ü. zit momenteel vast in beperkingen.

Woensdag moet de vermeende schutter opnieuw voor de rechtbank verschijnen. Het OM zal de raadkamer van de rechtbank verzoeken om de voorlopige hechtenis te verlengen. Als de drie rechters hierin meegaan kunnen zij een bevel tot gevangenhouding geven van maximaal negentig dagen.