Gratis cursus provinciale politiek

Foto van auteur

Commissaris van de Koning Andries Heidema in de Statenzaal van het provinciehuis te Zwolle

Zwolle – Wat doet de provincie? Welke plek heeft de provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Wie antwoord wil krijgen op deze vragen, kan meedoen aan de cursus Politiek Actief voor de Provincie.

De cursus start op dinsdag 24 mei in Zwolle en is ook interessant voor mensen die politiek actief willen worden. Zo is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie om ervaringen uit de praktijk te horen. Commissaris van de Koning Andries Heidema zal persoonlijk aanwezig zijn om de deelnemers van de cursus te verwelkomen.

Niels (30) uit Zwolle deed vier jaar geleden mee aan de cursus. Hij kijkt er enthousiast op terug. “Het was leerzaam en uitdagend om mee te mogen doen! Door middel van tastbare onderwerpen maak je kennis met de provinciale politiek. Je wordt geprikkeld om actief na te denken over bepaalde keuzes waar je als Staten iets van moet vinden en welke consequenties deze keuzes hebben. Ook leer je goed de wel bekende ‘gereedschapskist’ kennen die je als Statenlid tot je beschikking hebt. Daarnaast leer je al de mensen kennen die je in de Staten tegenkomt en dat is natuurlijk erg leuk! Het heeft mij daarom veel gebracht, waardoor ik in de Staten een goede start heb kunnen maken. Ik raad het daarom iedereen aan die overweegt actief te worden.”

Deelname aan de cursus Politiek Actief is gratis. De cursus wordt verzorgd door voorlichtingscentrum ProDemos.

Meer informatie over de cursus Politiek Actief voor de provincie is te vinden op:
www.overijssel.nl/politiekactief