Voorbeschouwing RKC – PEC Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle begint zaterdagavond om 20.00 uur aan het laatste en meest cruciale blok van het seizoen. In Waalwijk is RKC de eerste van in totaal nog vijf tegenstanders. De Zwollenaren willen de overwinning op AZ van twee weken terug een goed vervolg geven.

Dat wil PEC Zwolle doen mét Mees de Wit. De vleugelverdediger werd dinsdag door AZ gepresenteerd als nieuwe aankoop voor het volgende seizoen. De Wit maakt een sterk seizoen door in Zwolle en had nog een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar, maar vanaf de zomer mag de speler zijn kunsten in Alkmaar vertonen, de club waar Zwolle voor de break dus van wist te winnen.

Die zege op de Alkmaarse subtopper was een verrassende maar zeker niet onverdiende overwinning. Na de verloren IJsselderby bovendien ook broodnodig. PEC Zwolle verliet daardoor zelfs de laatste plaats, maar het wist ook dat de concurrentie nog punten zou gaan pakken. Fotuna Sittard en Sparta Rotterdam speelden in het bekerfinaleweekend echter nog een inhaalwedstrijd tegen elkaar. Fortuna won en Sparta wist dinsdagavond de 0-1 voorsprong in het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Vitesse vast te houden. Zo pakten beide ploegen drie punten. Wel is Willem II met 23 punten op doelsaldo sindsdien de nieuwe hekkensluiter. PEC Zwolle staat zeventiende met evenveel punten maar een beter doelsaldo dan de Tilburgers. De achterstand op nummer zestien Sparta bedraagt twee punten, op Fortuna dat nu vijftiende staat is de achterstand drie punten.

Tegenstander RCK staat daar weer boven en lijkt met 28 punten een heel eind op weg richting een nieuwe jaar in de Eredivisie. Toch zijn de Brabanders niet echt in vorm. Van de laatste negen duels werd er slechts één gewonnen, maar omdat er ook remises bij zaten, staan de Waalwijkers nog altijd boven de streep. Die gelijke spelen teller, waar PEC Zwolle vorig seizoen de koning van was, staat inmiddels al op tien. Daarmee heeft RKC samen met Sparta het vaakst gelijkgespeeld. Niet geheel verrassend kreeg het heenduel in Zwolle ook geen winnaar. Al had PEC Zwolle die pot wel moeten winnen. Daishawn Redan schoot een strafschop echter over, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Bovendien eindigden van de laatste tien ontmoetingen tussen beide clubs (in Waalwijk en Zwolle) er acht in een remise. Vorig jaar werd het in zowel Waalwijk als Zwolle 1-1. Eliano Reijnders scoorde in het Mandemakers stadion zijn eerste goal en thuis was Mustafa Saymak trefzeker.

Dick Schreuder blikt vooruit

,,We hebben een optimale voorbereiding gedraaid de afgelopen twee weken. We weten wat er morgen gevraagd wordt en de ploeg gaat goed met het huidige spanningsveld om. Ons speelplan is gericht op een overwinning en met drie punten weer terug in de bus. Iedereen is zaterdag beschikbaar, op de vier langdurig geblesseerden na. Er zijn dus veel keuzes te maken voor ons als staf en dat is alleen maar positief. Al zie ik geen redenen om veel wisselingen door te voeren. De definitieve beslissingen maken we vrijdagmiddag.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)