SWOL 1894 grijpt kampioenstitel in KNZB zwemcompetitie

Foto van auteur

Competitieteam SWOL 1894

Zwolle – Bij de finaleronde van de KNZB Zwemcompetitie afgelopen zondag toonde team SWOL 1894 opnieuw aan de A-klasse van de zwemcompetitie volledig te domineren.

Na een maandenlange voorsprong van ettelijke seconden wist het gedreven competitieteam van de Zwolse zwemvereniging de hoge verwachtingen in thuisbad De Vrolijkheid meer dan waar te maken. Daarmee sleepte zij het landelijke kampioenschap in de A-klasse en promotie naar de Eerste Divisie redelijk eenvoudig in de wacht. Met maar liefst 288,44 seconden afstand op de landelijke nummer twee in de A-klasse, mag SWOL 1894 zich de absolute kampioen van zwemseizoen 2021 – 2022 noemen.

Dit wordt nog eens dubbel onderstreept door de juniorenzwemmers. In het juniorenklassement weten ook zij namelijk de overige teams in de landelijke A-klasse ver achter zich te laten en daarmee de kampioenstitel voor zich op te eisen.

De huidige prestaties beloven veel goeds voor volgend zwemseizoen. Het hechte competitieteam staat als een huis en de gedegen opbouwende trainingen werpen hun vruchten inmiddels meer dan af. Zwemmers en trainers kijken met vertrouwen uit naar de eerste ronde van competitieseizoen 2022 – 2023. Deze staat gepland voor het eerste weekend van oktober 2022.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)