Leuk kidsprogramma tijdens Zwolse wandelestafette ‘Zet een stap tegen kanker’

Foto van auteur

Zwolle – Verschillende Zwolse organisaties hebben de handen ineengeslagen om voor kinderen een leuk programma te organiseren tijdens de 24-uurs wandelestafette ‘Zet een stap tegen kanker’.

In het weekend van 21 en 22 mei vindt deze eerste nieuwe versie plaats van wat eerder SamenLoop Voor Hoop was. Terwijl volwassenen wandelen, is het fijn dat kinderen eigen activiteiten hebben, zo dachten partijen die deelnemen aan de estafette. Docenten en studenten van Landstede, pedagogisch medewerkers van KindermeZZo en jonge ondernemers van de Juniorkamer Zwolle hebben samen een verrassingsprogramma opgetuigd. Spellen, bewegen, knutselen, schminken en wat lekkers delen, het zit er allemaal in.

Het verrassingsprogramma voor de kinderen vindt plaats op zaterdag 21 mei van 16.00 tot 17.30 uur en op zondag 22 mei van 10.30 tot 12.00 uur. Zondagochtend is er vanaf 10.00 uur de zogenaamde koffievisite, waar teams taarten en ander lekkers kunnen verkopen in de koffietent. Voor de kinderen is er de activiteit cake versieren van 10.00 tot 10.30 uur. Daarna kunnen ze meteen door naar het verrassingsprogramma.

Kinderen kunnen, onder begeleiding van een volwassene, zonder aanmelding komen naar het terrein van de voormalige IJsselcentrale Harculo. Zij kunnen met de (groot)ouders meewandelen en tijdens het kidsprogramma aansluiten. Ze hoeven zich niet te vervelen. Naast het speciale animatie-programma is er permanent een panna-kooi, een springkussen en er worden ook nog andere leuke activiteiten georganiseerd.

IntermeZZo, het centrum voor leven met en na kanker, is een van de drie ‘goede doelen’ waar de opbrengst van ‘Zet een stap tegen kanker’ naar toe gaat. Bij IntermeZZo vinden mensen met kanker en hun naasten ondersteuning vanaf de diagnose, gedurende en na het behandeltraject. iedereen uit de wijde regio Zwolle kan er voor een uitgebreid programma terecht. Ook gezinnen met kinderen waarvan een van de ouders met kanker wordt geconfronteerd.

De ziekte en de behandeling hebben grote impact op het hele gezin. KindermeZZo biedt voor kinderen in de basisschoolleeftijd een eigen programma, waarin herkenning, erkenning en ontspanning centraal staan. Pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen en zorgen voor passende activiteiten.

Niet alleen de kinderen die bij KindermeZZo komen, kunnen deelnemen aan het kidsprogramma tijdens ‘Zet een stap tegen kanker’. Alle kinderen die zin hebben in gezelligheid in de buitenlucht, zijn welkom. Voor volwassenen is IntermeZZo gedurende ‘Zet een stap tegen kanker’ aanwezig met een eigen plek waar mensen met kanker in de watten worden gelegen met ontspanningsaanbod, zoals massage.