Het weer: Koud begin, daarna zonneschijn door wolken heen

Foto van auteur

Zwarteweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag schuiven wolken over Zwolle waar de zon de meeste tijd wel raad mee weet. Ze schijnt erdoorheen. Een vriendelijke dag, die droog verloopt. De wind doet weinig vanuit het noordwesten, midden in de stad is hij vaak niet eens merkbaar.

De wolken worden veroorzaakt door zwakke en trage weerfronten in de buurt. De lucht is niet strakblauw, maar je kunt natuurlijk niet altijd alles hebben. De temperatuur ‘s morgens vroeg daalt tot dichtbij het vriespunt, een koud begin van de dag. Nadat de zon ’s morgens om zes uur boven de horizon uitgekomen is, gaat het kwik stijgen richting 17 graden. In de middag in de zon voelt het warmer aan, ook dankzij de zwakke wind. Dodenherdenking ’s avonds verloopt droog met eveneens weinig wind.

In de nacht naar donderdag is er bewolking, zodat de temperatuur ’s morgens vroeg niet zo ver is weggezakt. Van het westen uit trekt een zwak front over met kans op een buitje. In de ochtend en in de middag kan dat een beetje nattigheid opleveren. De zon laat zich ook zien en de middagtemperatuur gaat richting 18 graden. Ook vrijdag en zaterdag is er kans op een buitje, veel zal het echter niet te betekenen hebben. Zondag is een droge dag met zonneschijn in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)