NK historische krijgskunsten zaterdag in Zwolle

Foto van auteur

Foto: Andress Kools

Zwolle – Zwolle is zaterdag 7 mei het toneel van het NK voor de historische krijgskunsten. In een tjokvol dagprogramma wordt er gestreden om de medailles in vier categorieën middeleeuws zwaardvechten, met aan het eind van de middag de finalewedstrijden in alle categorieën.

De lokale historische zwaardvechtclub MARS treedt aan op dit evenement met niet minder dan negentien deelnemers. Een handvol oudgedienden en ruim een dozijn debutanten doen een gooi naar het eremetaal. De wedstrijden zijn te zien in de grote sporthal van de Windesheim-campus. De entree is gratis.

Dit is de seizoensopener en de eerste van drie evenementen binnen het NHK, de Nederlandse Historical European Martial Arts Kampioenschappen. Deze historische krijgskunsten worden vandaag de dag weer beoefend aan de hand van primaire bronnen: de eeuwenoude manuscripten en boeken van de oude meesters.

In deze snelgroeiende sport is Langzwaard de populairste categorie, maar deze zaterdag staat naast het langzwaard ook de categorie Zwaard & Beukelaar op het programma.

In de goedgevulde dagplanning komen in de ochtend de deelnemers van Langzwaard Divisie 2 aan bod, en in de middag volgen Divisie 1 en de Dames Divisie, gevolgd door de wedstrijden met Zwaard & Beukelaar. Na 17.00 uur vinden de finales en brons-wedstrijden van alle categorieën plaats.

Historische Krijgskunstenclub MARS vond haar origine in Groningen, maar is alweer zes jaar in Zwolle actief. Hoofdtrainer Maurice Booij: “2022 zal een jaar van groei moeten zijn voor ons. We nemen een boel nieuwe namen mee, dus voorspellingen zijn moeilijk te doen. Maar uiteraard behoort medailles winnen tot de doelstellingen dit jaar, dus hopelijk kunnen we daar zaterdag al mee beginnen.”

Meer informatie over MARS is te vinden op Instagram, Facebook, en LinkedIn onder de naam MARSMartialArts.

Entree tot het evenement is gratis, en het bezoekadres is Campus 2-6, Zwolle. De wedstrijden worden gehouden in de grote hal, genummerd Zaal 4/5 en de ingang van de tribunes bevindt zich op de eerste verdieping.

Foto's 2
NK historische krijgskunsten zaterdag in Zwolle - Foto: Andress Kools
Foto: Andress Kools
NK historische krijgskunsten zaterdag in Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)