Echtpaar Koridon 60 jaar getrouwd

Foto van auteur

Foto: Stockfoto

Zwolle – De heer en mevrouw Koridon – van der Hulst zijn op woensdag 11 mei 60 jaar getrouwd. Wethouder Michiel van Willigen bracht het echtpaar een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Jan Koridon is geboren op 29 oktober 1937 in de kleine Voort in de Kamperpoort in Zwolle, waar hij tot zijn 26e heeft gewoond. Jan komt uit een gezin met vader/moeder en vijf zussen. Hij was de jongste van het gezin. Helaas zijn al zijn zussen al overleden.

Wienie Koridon – van der Hulst is geboren op 19 december 1942 in de Kievietstraat in de Kamperpoort in Zwolle. Toen ze negen maanden oud was zijn ze verhuisd naar de populierstraat in de Bollebieste (Populierenstraat). Wienie komt uit een gezin met vader/moeder en drie broers / drie broertjes en een zusje (ook hier zijn er al een paar van overleden) waaronder Toon de kameraad van Jan. Door Toon hebben ze elkaar ruim 60 jaar geleden leren kennen bij Wienie thuis.

Ze zijn op 11 mei 1962 getrouwd en hebben eerst tijdelijk bij de ouders van Wienie ingewoond in de Populierenstraat waarna ze verhuisd zijn na de Hofstraat en na 10 jaar zijn ze weer terug gegaan naar de Bollebieste, waar ze terecht kwamen in de Beukenstraat en waar ze nu na 50 jaar nog steeds met plezier wonen.

Samen hebben ze twee dochters, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Jan en Winie zijn heel sociaal en gastvrij, ze staan altijd voor anderen klaar. Ze houden van een feestje en bij hun thuis is het een zoete inval. Ze hebben allebei naast hun werk veel vrijwilligerswerk gedaan, ook na hun pensioen.

Jan heeft altijd als uitvoerder /projectleider in de utiliteitsbouw gewerkt door heel Nederland, o.a. voor de firma Kropman en Bugo(wat tegenwoordig een onderdeel van de Breman groep is). Hij was in zijn vrije tijd een fanatiek voetballer, hij heeft zelfs nog betaald voetbal gespeeld bij Zwolsche Boys en is daarna overgestapt naar HTC waar hij tot zijn 35ste in de selectie heeft gespeeld. Daarnaast heeft hij bij HTC diverse vrijwillige functies bekleed als teamleider, trainer, lid van de activiteiten- en bouwcommissie. Hij is daarvoor benoemd als Lid van verdienste bij HTC.

Ook heeft hij heel wat jaren in het bestuur gezeten van Buurtvereniging de Bollebieste waar hij ook veel vrijwilligerswerk voor heeft gedaan en hij benoemd is als Erelid van de vereniging. Voor al dit vrijwilligerswerk is Jan op 26 april 2018 geridderd, net als zijn eigen vader die dit ook heeft mogen meemaken.

Ze kamperen al ruim 50 jaar met veel plezier op de camping in Vilsteren, daar gaan ze nog steeds met veel plezier naartoe.

Wienie heeft vroeger veel vrijwilligerswerk gedaan voor het Rode Kruis in Zwolle.

Ook heeft zij vele jaren het beheer van de kantine van HTC en diverse andere taken gedaan. Toen de kinderen wat ouder waren is zij gaan werken als kantine beheerster bij Raak Holland/Golden Wonder in Zwolle. Dit heeft zij jaren met plezier gedaan. Helaas heeft door corona ook voor hun het sociale leven de afgelopen tijd stil gestaan. Dit kan en mag gelukkig weer worden opgepakt want dat hebben ze zeker gemist in de afgelopen twee jaar. Samen met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen en vrienden/kennissen genieten ze nog ieder dag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)