Voorbeschouwing PEC Zwolle – PSV

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle speelt zondagmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen en ook de laatste voorlopig in de Eredivisie. Na de nederlaag in Rotterdam en de daaropvolgende nederlaag is PEC Zwolle – PSV een wedstrijd voor de statistieken. Ook voor de Eindhovenaren staat er nadat Ajax woensdag de titel greep, niets meer op het spel.

Dat Zwolle woensdagavond op bezoek bij Sparta moest winnen om zondag thuis tegen PSV nog kans te maken om op z’n minst de zestiende plek te behalen, was duidelijk. Toch was het Sparta dat op voorsprong kwam. Al in de derde minuut prikte aanvoerder Adil Auassar uit een vrije trap raak.

Via Pelle Clement, die zichzelf knap vrij kapte, leek de gelijkmaker snel in de maak, maar een Sparta-been voorkwam dat. Nog geen minuut later lepelde Thomas van den Belt een bal op de lat. In aanvallend opzicht leek voor PEC Zwolle de aansluitingstreffer een kwestie van tijd, maar verdedigend ging het na dik twintig minuten mis toen Vito van Crooij aan de aandacht van zijn directe tegenstander ontsnapte en Kostas Lamprou het nakijken gaf: 2-0.

In de tweede helft restte voor PEC Zwolle een schier onmogelijke taak om minimaal drie keer te scoren. Invaller Slobodan Tedic kopte na een minuut over en na een kwartier voorkwam Sparta-keeper Maduka Okoye dat een Spartaan een eigen doelpunt produceerde. De tijd tikte langzaam weg in Zwols nadeel en de zo gewenste aansluitingstreffer kwam maar niet. Gesteund door een bomvol uitvak dat als één front achter de ploeg ging staan deed Zwolle er alles aan, maar in aanvallend opzicht werd er te weinig gecreëerd om er alsnog een wedstrijd van te maken. Clement was met een schot van rand strafschopgebied nog enigszins in de buurt van een treffer maar vond ook Okoye op zijn weg.

Weliswaar van een heel ander kaliber, maar ook voor PSV was woensdagavond zwaar teleurstellend. De Brabanders hadden bij puntenverlies van Ajax nog kans op de landstitel, die ze in 2016 op de slotdag ook heel verrassend behaalden in Zwolle. Na een 3-0 voorsprong kwam N.E.C. in de tweede helft nog terug tot 3-2, maar PSV trok de zege over de streep. Er was toen al geen sprankje hoop meer op de titel, want Ajax walste thuis over sc Heerenveen heen: 5-0.

Zo is PEC Zwolle – PSV zondagmiddag op papier niet meer dan een wedstrijd voor spek en bonen met voor de Zwollenaren vooral de eer nog op het spel. In een uitverkocht huis willen de mannen van trainer/coach Dick Schreuder niets liever dan nog één keer het publiek, dat het hele seizoen achter de ploeg is blijven staan, een overwinning geven.

Scheidsrechter is Edwin van de Graaf. Assistent-scheidsrechters zijn Charl Schaap en Nils van Kampen. Official is Robin Vereijken. De VAR en AVAR zijn Erwin Blank en Roan van Marrewijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)