Uitbarsting van culturele activiteiten in Dieze-Oost

Foto van auteur

Zwolle – Afgelopen zomer 2021 was het raak. De wijk Dieze–Oost werd positief verrast door de komst van Festival Zwetsen & Kletsen in Park de Hogenkamp.

Het was een tweedaagse uitbarsting van culturele activiteiten voor jong en oud, omlijst door live optredens van talentvolle doorbrekende bands en singer-songwriters en de aanwezigheid van diverse foodtrucks. En nu keert Festival Zwetsen & Kletsen terug. De organisator van het festival, Stichting Wildebras, is door wijkbewoners met open armen ontvangen.

“Vele inwoners gaven aan dat er maar weinig te doen is in de wijk. Uit het periodieke buurt-voor-buurt onderzoek dat Gemeente Zwolle uitvoert, blijkt dat de wijk wel een sociale duw in de rug kan gebruiken,’, aldus Frank Groenewegen, voorzitter van Stichting Wildebras. “We hebben daarom besloten om ook in 2022 juist in deze kleurrijke wijk te blijven met onze culturele activiteiten.”

Festival Zwetsen & Kletsen keert vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september terug in Park de Hogenkamp op met dit jaar als thema ‘nostalgisch circustheater’. De organisatie zorgt voor een veelzijdig en laagdrempelig festival. Tickets zijn vanaf 1 juni online te verkrijgen via zwetsenenkletsen.nl.

Naast Festival Zwetsen & Kletsen, verzorgt Stichting Wildebras gedurende het jaar nog meer activiteiten in de wijk Dieze-Oost. Zo organiseert zij met steun van het Oranje Fonds onder andere op zaterdag 11 juni een KIDS middag in Domusica Zwolle (14.00 tot 17.00 uur) en in de avond (20.00 tot 23.00 uur) een bandjesavond. De organisatie roept alle bewoners van Dieze-Oost te komen op 11 juni.

Langskomen is gratis, maar wel dienen bezoekers zich vooraf even aan te melden via zwetsenenkletsen@gmail.com.

Foto's 3
Uitbarsting van culturele activiteiten in Dieze-Oost
Uitbarsting van culturele activiteiten in Dieze-Oost
Uitbarsting van culturele activiteiten in Dieze-Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)