Het weer: Een flauw zonnetje, ’s avonds kans op buien

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag trekken wolkenvelden over Zwolle. Deze horen bij een buienstoring uit Frankrijk, die in de loop van de middag en avond boven onze omgeving wordt verwacht. De wolken laten slechts een flauw zonnetje door.

De temperatuur ‘s morgens om acht uur is al ongeveer 14 graden. Niet koud. ’s Middags stijgt het kwik naar zo’n 24 graden. Dan kunnen de eerste druppeltjes uit de wolken vallen, maar dit stelt nog weinig voor. Actieve buien verschijnen vanaf het begin van de avond boven de stad. Er is een kleine kans op onweer. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten. Tijdens buien zijn windvlagen mogelijk. Na middernacht is de storing weggetrokken en de buien ook.

Zwolle ruilt de warmte op maandag in voor koeler weer in de rest van de week. Dinsdag is dat duidelijk te merken. De middagtemperatuur komt niet hoger dan ongeveer 18 graden. De wind is goed op dreef. Vanuit het zuidwesten met kracht 4, een matige wind. Vanaf de ochtend maakt Zwolle kans op een bui. De zon schijnt fel tussen de voorbijtrekkende wolken door.

Woensdag is er ook nog kans op een bui. Hemelvaartsdag verloopt waarschijnlijk droog in Zwolle. De verwachte maximumtemperatuur in de stad ligt dan rond 18 graden.