Kunstroute Art Flow Zwolle van start

Foto van auteur

Benjamin van Maen Florin
Foto: Jan Peter Jansen

Zwolle – Zwolle bruist van cultuur deze zomer. Afgelopen weekend is Art Flow Zwolle feestelijk geopend. Dit is een expositie van internationale én Zwolse kunstenaars. Hun werk is te zien op verschillende locaties in de stad die samen een bijzondere kunstroute vormen.

Art Flow Zwolle duurt van 21 mei t/m 4 september. “We zijn verheugd dat zo’n mooi event weer kan,” stelt wethouder cultuur, Monique Schuttenbeld. “Zwolle groeit en daar hoort ook een grootstedelijk cultureel aanbod bij. Vanuit het culturele en toeristisch perspectief zetten we in op een versterking van cultuur. De stad zelf is nu letterlijk het podium voor beeldende kunst vanuit zowel de Zwolse kunstsector als vanuit de internationale kunstsector. Voor bezoekers is het een prachtige kunstroute met een verrassende mix van beeldende kunst.”

Curator Annelies Ysebaert uit Vlaanderen is verantwoordelijk voor het internationale deel van de expositie. “Met Art Flow Zwolle vieren we creativiteit en saamhorigheid. We willen mensen met elkaar verbinden, met de stad en met de internationale en lokale kunstenaars. Ik ben trots op de grote variatie aan beeldende kunst die we bezoekers bieden. De werken komen op de Zwolse locaties prachtig tot hun recht.”

De deelnemende Zwolse kunstenaars zijn geselecteerd door een onafhankelijke commissie. Dit gebeurde na een open uitvraag van de gemeente Zwolle waarop 79 inzendingen kwamen. Deze zijn beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en vernieuwing. Tijdens Art Flow Zwolle is het werk van 25 geselecteerde Zwolse kunstenaars te bekijken. De werken tonen samen een veelzijdig palet aan hedendaagse Zwolse kunst.

De kunstroute gaat onder meer langs de Fundatie, het Academiehuis, Collectie Overijssel, Harculo en RAWSpace. De route door de binnenstad is goed te bewandelen. Voor de uitgebreidere route is een (deel-)fiets makkelijk.

Art Flow Zwolle is een initiatief van de gemeente Zwolle en Gallery Ysebaert. Curator Annelies Ysebaert en kunstenaar Ronald A. Westerhuis zijn organisator van de internationale kunst. De gemeente Zwolle en Zwolle Marketing zijn organisator van de Zwolse kunst. Beide exposities samen vormen Art Flow Zwolle.

Foto's 2
Sculptuur van Arne Quinze - Foto: Jan Peter Jansen
Sculptuur van Arne Quinze
Foto: Jan Peter Jansen
Benjamin van Maen Florin - Foto: Jan Peter Jansen
Benjamin van Maen Florin
Foto: Jan Peter Jansen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)