Zomerse klerenzooi in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Deze zomer bundelen KLERENZOOI, Blue Bayou en Bennies hun krachten op het Rodetorenplein in Zwolle. Op zondag 29 mei wordt het plein voor het stadsstrand van Zwolle omgetoverd tot een hippe kledingmarkt, waar je je kleding kunt verkopen en ‘nieuwe’ items kunt scoren.

Tijdens het evenement biedt KLERENZOOI particuliere verkopers en bedrijven de ruimte om tweedehands items te verkopen en om hun creativiteit de vrije loop laten op hun eigen ‘plek’. Deze ruimte vullen zij naar eigen idee in. “Als de kleding leuk genoeg is, dan verkoopt het zich vanzelf. Er is altijd wel iemand die op zoek is naar dat ene kledingstuk,” aldus de organisatie.

Het doel van de organisatie is om consumenten kennis te laten maken met hergebruik van kleding, om zo de levensduur van kleding te verlengen op een speelse manier. Door creativiteit, innovatie en commercie met elkaar te verbinden stimuleert de organisatie de duurzame ontwikkelingen in de vervuilende textielindustrie. “Want waarom zou je nieuw kopen, als tweedehands net zo mooi kan zijn en misschien wel mooier? Zo draag je bij aan de circulaire economie en verminder je de impact op het milieu.”

Naast het evenement, dat nog drie keer terug zal keren deze zomer, wil de organisatie bewustwording creëren omtrent de herkomst van kleding en inspireren ze consumenten in het maken van duurzame keuzes. Dit doen ze onder andere door samen te werken met partners als Stichting Kringloop Zwolle.

De eerste editie van KLERENZOOI zal plaatsvinden op zondag 29 mei, van 10.00 uur tot 16.00 uur op het Rodetorenplein in Zwolle, net voor Blue Bayou. De volgende edities staan hieronder vermeld.

Iedereen is welkom tijdens KLERENZOOI. De organisatie streeft naar diversiteit. Verschillende maten, stijlen, kleuren voor iedereen. Zodra er veel verschillend aanbod is, zal dat ook een bredere doelgroep aantrekken. En hoe meer bewuste mensen, hoe beter.

Wanneer?
Zondag 29 mei
Zondag 26 juni
Zondag 31 juli
Zondag 25 september

Op al deze zondagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Waar?
Blue Bayou, Rodetorenplein 1

Bezoeken?
Toegang is gratis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)