Bradley D. moet vijf jaar cel in voor poging doodslag, mishandeling en brandstichting

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Bradley D., een 20-jarige Zwollenaar, is dinsdag tot vijf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Vorig jaar mishandelde hij zijn ex-vriendin in Park de Wezenlanden. Korte tijd later stak hij in het park een man met een mes. In december 2020 stak Bradley D. een auto in brand in de Kamperpoort.

Later vonden agenten tijdens een huiszoeking ook nog eens munitie in zijn woning. De rechtbank achtte hem schuldig aan alle delicten. Omdat D. nog in zijn proeftijd zat toen hij over de schreef ging, moet hij twee onvoorwaardelijke taakstraffen gaan uitvoeren. Naast de gevangenisstraf van vijf jaar met aftrek van het voorarrest, moet hij negentig uur verplicht aan het werk.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De officier zei tijdens het strafproces dat hij zich ernstig zorgen maakte over Bradley D. Dit omdat hij ondanks eerdere vonnissen en waarschuwingen van de rechtbank opnieuw vier ernstige feiten pleegde. Hij vond een langdurige gevangenisstraf op zijn plek om de maatschappij tegen D. te beschermen.