Kevin B. krijgt zeven jaar cel en tbs voor moord in Bitterstraat

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Kevin B., een 30-jarige Zwollenaar, is woensdag tot zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld. Vorig jaar, op 14 mei, vermoordde B. zijn plaatsgenoot Maarten (32) op klaarlichte dag in de Bitterstraat.

Ooit waren de moordenaar en zijn slachtoffer vrienden. Later ontstond er ruzie tussen de twee. Zo zou het slachtoffer tegen anderen hebben gezegd dat B. een pedofiel is. Het resulteerde uiteindelijk in een fatale confrontatie in de Bitterstraat. B. stak een vleesmes in de rug van Maarten. Het slachtoffer blies kort daarna zijn laatste adem uit in de Zwolse binnenstad.

Kevin B. trok het mes uit het lichaam van Maarten en wandelde rustig weg. Het mes gooide hij ergens in het water. Later werd hij met bebloede handen aangehouden door de politie in Park de Wezenlanden.

Na zijn aanhouding werkte hij niet mee aan een psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Desondanks concludeerden deskundigen dat er ten tijde van de moord sprake was van een psychotische stoornis onder invloed van middelen. Zij adviseerden dat een gedwongen behandeling van Kevin B. noodzakelijk is. Ook de reclassering sloot zich aan bij dit advies.

Het Openbaar Ministerie eiste zeven jaar cel plus tbs met dwangverpleging.