Leger des Heils Zwolle houdt DonutDag op 3 juni

Foto van auteur

Zwolle – Het Leger des Heils in Zwolle deelt op vrijdag 3 juni donuts uit. Iedereen is van harte welkom op een van de locaties van het Leger des Heils.

De gratis donuts worden uitgedeeld in en rond de buurthuiskamers van het Leger des Heils. Dat gebeurt onder meer bij de buurthuiskamer aan de Geert Grotestraat 9 in Zwolle. Diverse vrijwilligers gaan hier op de fiets de wijk in om de donuts uit te delen in de buurt, in het park en op het station.

Leger des Heils: “De donut werd bekend toen tijdens de Eerste Wereldoorlog jonge heilssoldates van het Leger des Heils aan het front verse donuts uitdeelden aan infanteriesoldaten. De donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen te verlichten van de aan de frontlinie vechtende mensen.”

Sindsdien deelt het Leger overal ter wereld donuts uit. Bij rampen en noodsituaties, maar juist ook op DonutDag. “Want vooral in moeilijke tijden kan iedereen wel een lach op z’n gezicht gebruiken!” aldus het Leger des Heils.

Door heel Nederland heeft het Leger des Heils zo’n 120 buurthuiskamers. Mensen kunnen er terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een goed gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding.

Op 3 juni worden er naast de kop koffie of thee dus ook gratis donuts uitgedeeld. Vrijwilligers van het Leger des Heils: “Donuts eten doe je niet alleen. Het delen van een donut is het delen van een geluksmoment. Dus kom naar onze buurthuiskamers en vier het donutfeestje met ons mee.” De donuts die het Leger des Heils uitdeelt, worden gebakken door de donutbakker Donut Worry Be Happy.