Het weer: Koeler door een stevige noordwestenwind

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag krijgt Zwolle te maken met koeler weer, veroorzaakt door noordwestenwind. Vanuit die richting wordt frissere lucht aangevoerd. De weercomputers hebben de temperaturen naar beneden bijgesteld, ook voor de komende dagen.

Een maximum van ongeveer 16 graden op vrijdag staat nu in de weerkaarten. Zomerkleding kan de kast weer in. De wind is prominent aanwezig vanuit het noordwesten, waarvandaan nooit warmte komt. Windkracht 4, een stevige wind, die in de avond afzwakt. Er verschijnen plenty stapelwolken boven de stad, maar de zon blijft waarschijnlijk goed in beeld. Rond het middaguur de grootste wolken, waaruit geen regen valt.

In de nacht naar zaterdag passeert een zone met lichte buiigheid. Ook zaterdag overdag is er kans op een lichte bui. Maar de zon laat Zwolle niet in de steek. Ze breekt vaak tussen de wolken door. De minimumtemperatuur zaterdagochtend is ongeveer 10 graden, ’s middags is 16 graden het maximaal haalbare.

Volgens de laatste berekeningen valt het zondag met de zonneschijn flink tegen. Er wordt veel bewolking boven de stad verwacht. Onder de wolkenpartijen stijgt het kwik in Zwolle niet hoger dan een povere 15 graden. Zondag is de kans op een buitje zeer klein.