Voormalig pastor van Zwolse geloofsgemeenschap vrijgesproken van ontucht

Foto van auteur

Foto: Rechtspraak

Zwolle – Een voormalig pastor van een Zwolse geloofsgemeenschap is door de rechtbank vrijgesproken van ontucht. De 61-jarige man verrichte seksuele handelingen met een vrouwelijk kerklid in de periode dat hij pastor was bij de geloofsgemeenschap.

De rechtbank Overijssel acht bewezen dat de man de seksuele handelingen verrichtte, maar oordeelt dat er onvoldoende aanknopingspunten zijn om vast te stellen dat de man zich in een rol van hulpverlener bevond en de vrouw een afhankelijkheidspositie had.

De man was van 1987 tot 2018 pastor bij een geloofsgemeenschap in Zwolle en Amersfoort. In zijn functie verzorgde hij evangelisatie-activiteiten en was hij beschikbaar voor counselingsgesprekken met kerkleden.

Eind 2014 kregen de man en de vrouw intensief omdat het gerucht ging dat de vrouw een buitenechtelijke relatie had met een jongen uit de kerk. De voormalig pastor sprak de vrouw hier op aan. Tijdens de gesprekken die zij hierover hadden kwamen ook andere onderwerpen aan de orde.

Er werd gesproken over problemen in het huwelijk van de vrouw, maar ook over de huwelijksproblemen en seksuele frustraties van de man. Er ontstond een vriendschappelijk contact tussen de twee. De rechtbank oordeelt dat niet kan worden vastgesteld dat de vrouw zich in een afhankelijkheidspositie bevond en de man de rol van hulpverlener had.

Bron: rechtspraak.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)