Project Weezenlanden-Noord bouwt 500 nieuwe woningen

Foto van auteur

Drie bomen geplant op de bouwlocatie

Zwolle – Het bouwproject Weezenlanden-Noord is van start gegaan. De eerste flat staat in de bouwhekken, zodat deze binnenkort veilig gesloopt kan worden. Ook is er een informatiecentrum gekomen.

Binnenkort hebben de huidige bewoners en overige geïnteresseerden de mogelijkheid daar langs te gaan om antwoorden te krijgen en de plannen in te zien. Dinsdag is de starthandeling uitgevoerd door ander anderen de nieuwe wethouder Gerdien Rots. Er zijn alvast drie bomen geplant, die symbool staan voor “nieuw leven in een nieuw ontwikkeld gebied”.

Vanaf de jaren ’50 van de vorige eeuw hebben er zes flats gestaan met 180 appartementen, verhuurd door woningcorporatie Openbaar Belang. Hiervoor in de plaats ontwikkelt Ontwikkelcombinatie Nijhuis Explorius de komende jaren ongeveer 500 woningen, verdeeld over 230 sociale huurwoningen, 120 vrije sector huurwoningen en 150 koopwoningen. De woningen zijn bedoeld voor uiteenlopende doelgroepen.

“Stedelijk wonen tegen de historische binnenstad van Zwolle, met de voeten in het groen.” Dat beoogt de nieuwbouw van Weezenlanden-Noord. In dit parkachtige gebied, tussen het Provinciehuis, de Rechtbank en het Thomas á Kempis, worden de komende jaren de nieuwe woningen gebouwd.

De start van de bouw is op de hoek Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat. Dit gebouw wordt de komende weken gesloopt. In het najaar start de bouw van het eerste appartementengebouw met 63 sociale huurwoningen. De komende jaren worden de andere gebouwen gefaseerd gesloopt en komt de nieuwbouw tot stand. De verwachting is dat het gehele gebied rond 2029 opgeleverd wordt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)