Het weer: Tijdelijk meer bewolking

Foto van auteur

Krommejak
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag trekt vanuit het westen een zwak front over Zwolle. De kans op neerslag is echter klein. Mocht er toch iets vallen, dan blijft het bij een paar druppeltjes. Wolkenvelden brengt het front wel hierheen.

De zon wordt vaak afgeschermd door de wolken, maar in de loop van de middag komt de achterkant van het front in zicht. De zon krijgt enige ruimte. Ondanks de wolken valt de temperatuur vrijdag niet tegen. In de middag mogen we ongeveer 23 graden op de Zwolse thermometers verwachten. Niet te warm en niet te koud. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en blijft binnen de perken: zwak tot matig, kracht 2 à 3.

Deze periode staat het weer onder regie van een groot hogedrukgebied op afstand. Het ligt met het centrum boven de Azoren en de invloed strekt zich uit tot onze omgeving. Storingen met serieuze regen worden afgebogen naar het hoge noorden.

In het weekend staat veel zonneschijn op het programma. Er zijn ook wolken, maar de kans dat daar een buitje tussen zit is verwaarloosbaar gering. De middagtemperatuur ligt rond 23 graden, een warmteniveau dat door velen als aangenaam wordt ervaren. Er is wind, uit westelijke richtingen, met kracht 3 tot 4, ideaal voor windsporters.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)