Locatievoorstelling WE ZWEMMEN NOG zoekt spelers, muzikanten en bouwers

Foto van auteur

Zwolle – In september vormt het Openluchtbad Zwolle het decor voor de locatievoorstelling WE ZWEMMEN NOG van Theater de Makkers. Het bad, dat werd gebouwd in 1933 en sinds 1994 een rijksmonument is, ontkwam ternauwernood aan sluiting in 1991 dankzij een langdurige protestactie en bezetting van het terrein door Zwolse inwoners.

Dit verhaal inspireerde de makers voor de voorstelling WE ZWEMMEN NOG. De voorstelling wordt gemaakt in samenwerking met leden, oud-leden en Zwollenaren. Wil je meespelen in deze productie of helpen achter de schermen? WE ZWEMMEN NOG is op zoek naar o.a. zwemmers, muzikanten en vertellers.

Tijdens de voorstelling worden in muziek, beweging en woord de verhalen verteld die zijn opgehaald bij leden, oud-leden en betrokkenen. Wil je deel uitmaken van het team van WE ZWEMMEN NOG? Onder begeleiding van professionele makers, zoals choreograaf Jurriën Schobben (Introdans), producer Dries Bijlsma, toetsenist Reinder van Raalte en vormgever Leoni Pirenne, ga je aan de slag en werk je mee aan de theaterproductie die in september zeven avonden te zien zal zijn in het Openluchtbad.

De theaterproductie is op zoek naar zwemmers, bouwers, badjuffen- en meesters, vertellers, muzikanten en bewegers. Op maandagavond 20 juni vanaf 19.30 uur (inloop om 19.00 uur) wordt er een informatieavond georganiseerd over WE ZWEMMEN NOG in het Openluchtbad. De avond is gratis toegankelijk, aanmelden is niet nodig.

Tijdens WE ZWEMMEN NOG beweeg je je als bezoeker door een mini-utopie vol verhalen, dans, muziek, sport en theater. Een locatievoorstelling over een gemeenschap die het verschil maakt, gedragen door vrijwilligers, zwemmers, liefhebbers van het zwembad en de krakers van toen. WE ZWEMMEN NOG is te bezoeken van donderdag 8 tot en met zaterdag 17 september.
Meer informatie is te vinden op www.wezwemmennog.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)