Studenten fietsen van Zwolle naar Amersfoort voor Alzheimer Nederland

Foto van auteur

Zwolle – Jesse, Jorine en Manya zijn drie studenten die het UIT-traject volgen. Een vijf-maanden-programma van het UIT Vormingsjaar, onderdeel van Youth for Christ Zwolle, om meer te leren over wie ze zijn, het geloof en wat hun plek is in deze wereld.

Onderdeel van dit traject is de UIT actiedag. Een dag die door de studenten zelf georganiseerd wordt en waarin ze geld ophalen voor een goed doel. Dat goede doel werd snel bepaald: Alzheimer Nederland. Jorine vertelt: “Wij hebben dit doel gekozen, omdat we het belangrijk vinden dat er meer aandacht voor Alzheimer komt en daardoor meer geld voor onderzoek.”

Jesse vult haar aan: “Alzheimer raakt iedereen. Of het nou heel dichtbij is bij mensen die we goed kennen, of juist verder weg. Ik wil me graag inzetten, omdat ik weet dat de kleinste gift al een impact kan maken.”

Om geld op te halen zijn de studenten dinsdag op hun fiets gestapt richting Amersfoort. Hiervoor hebben ze zich laten sponsoren. Na een fietstocht van ruim 80 kilometer werden ze bij het hoofdkantoor van Alzheimer Nederland onthaald. Hier hebben ze een prachtige cheque mogen overhandigen van 1823 euro. Doneren kan nog steeds via: https://tinyurl.com/23yhkx5g