Dubbelgreep Muziek Marathon op 24 en 25 juni

Foto van auteur

Voorspeelmoment van Dubbelgreep

Zwolle – In de Doopsgezinde kerk wordt op 24 en 25 juni de jaarlijkse Dubbelgreep Muziek Marathon gehouden voor en door leerlingen van muziekdocentencollectief Dubbelgreep.

Het seizoen wordt uitbundig en feestelijk afgesloten met allerlei muzikale activiteiten, waarbij belangstellenden van harte welkom zijn. Naast een aantal compacte voorspeeluren met een junior-uur, volwassenen-uur, canon-uur en gemengd-instrumenten-uur worden twee workshops gegeven.

Vrijdagavond 24 juni om 21.00 uur is er aandacht voor de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Vier gevorderde pianoleerlingen krijgen tips en inzichten aangereikt door organist/componist Toon Hagen, die de workshop zal leiden. Zowel deelnemer als publiek krijgt een inkijkje in de structuur en opbouw van het werk, zodat het stuk op een andere manier ervaren kan worden.

De zaterdagmiddag is van 14.00 tot 17.00 uur gereserveerd voor een workshop Vrije Improvisatie. Onder leiding van ArtEZ-docent/koordirigent Eugène van Boheemen gaan verschillende enthousiaste Dubbelgreep-instrumentalisten (jong en oud, beginnend en gevorderd) op een andere manier muziek maken dan ze gewend zijn. Een echt avontuur waarin zomaar van alles kan gebeuren.

Rondom de workshops zijn er tal van voorspeeluren, verzorgd door diverse instrumentalisten en zangers. Het gehele programma van deze Muziek Marathon is te vinden op de site van Dubbelgreep.
Alle voorspeeluren en de twee workshops zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken wordt zeer op prijs gesteld.

Locatie: Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9 in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)