Collectie Overijssel biedt gratis scanservice voor archiefstukken

Foto van auteur

Archiefstuk wordt scanklaar gemaakt

Zwolle – Collectie Overijssel lanceert de Snelle Scanservice, waarmee iedereen archiefstukken gratis digitaal in huis kan halen.

De Snelle Scanservice biedt iedereen de mogelijkheid om archiefonderzoek te doen, waar je ook bent. Je kunt via de website van Collectie Overijssel scans van archiefstukken aanvragen, zodat een bezoek aan de studiezaal in veel gevallen niet meer nodig is. Binnen twee weken ontvang je de scans in je mailbox en kun je verder met je onderzoek.

De scanservice is handig voor het uitzoeken van je familiegeschiedenis of als je meer wilt weten over de geschiedenis van je huis of straat. Wie liever vanuit huis onderzoek doet of simpelweg geen tijd heeft voor een bezoek aan de studiezalen in Zwolle en Deventer, kan gratis gebruikmaken van de Snelle Scanservice.
 
De gemaakte scans worden direct aan de gebruiker geleverd en ook op de website van Collectie Overijssel geplaatst. Hierdoor komen de scans tevens beschikbaar voor andere geïnteresseerden. Door jouw aanvraag wordt zo stap voor stap de collectie gedigitaliseerd.
 
Start vandaag nog met jouw eigen onderzoek. Meer informatie over de Snelle Scanservice vind je op www.collectieoverijssel.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)