Cibap Graduates in Perron038 en Museum de Fundatie

Foto van auteur

Lounge-stoel van Robin Akkersma
Foto: Cibap

Zwolle – Cibap Graduates, de eindexamenexpositie van Cibap vakschool voor vormgeving in Zwolle, is dit jaar te zien in Perron 038 en Museum de Fundatie. In totaal tonen zo’n negentig studenten van verschillende opleidingen hun eindwerk.

Het examenwerk dat wordt getoond bestaat uit zowel toegepaste vormgeving als autonoom werk. Zo ontwierp Sophie Edzes, student ruimtelijk vormgever, tijdens haar stage bij Perspekt Studio’s ‘De queeste van het veen’. Een interactief programma voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar, dat vanaf 9 juli echt te beleven is in het Veenpark in Barger-Compascuum.

Martijn den Otter, student international creative business developer, ontwierp Ripples tijdens zijn stage bij Fiberneering. Ripples is een unieke abstracte luidspreker die de werking van geluid nabootst. De behuizing van Ripples is volledig 3D-geprint.

Ruimtelijk vormgever student Otis van de Woestijne ontwierp een modulaire lamp: Link Light. Door middel van magneten kun je de glazen onderdelen aan elkaar verbinden en de magneten dienen tegelijk als stroomgeleider. Zo kun je oneindig variëren.

Het autonome werk komt voort uit experimenteren met materialen en technieken, met als uitgangspunt bijvoorbeeld maatschappij, duurzaamheid, commercie, een persoonlijk verhaal. Robin Akkersma, student creatief vakman, ontwierp de lounge-stoel Vita Mea (mijn leven). De stoel is een reflectie op haar tijd op het Cibap en alles wat ze daar heeft geleerd.

In Perron038 (24 juni t/m 10 juli) en in Museum de Fundatie (28 juni t/m 10 juli) exposeren studenten hun eindwerkstuk, waarmee ze laten zien wat ze de afgelopen jaren op hun vakgebied geleerd hebben.

Cibap Graduates maakt ook dit jaar deel uit van PROTO, een zestiendaags Art & Design event waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving hun werk laten zien.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)