CCC-leerling Eefje de Boer op internationale studiereis naar Duitsland

Foto van auteur

CCC-leerling Eefje de Boer
Foto: CCC

Zwolle – Eefje de Boer, leerling uit vwo 5 op het Carolus Clusius College, vertrekt vierenhalve week naar Duitsland. Daar volgt ze met 280 andere leerlingen uit tachtig landen een divers programma waarbij ze wordt ondergedompeld in de Duitse taal en cultuur.

Eefje is voorgedragen door haar docent Duits op het CCC vanwege haar excellente prestaties voor het vak Duits. De voordracht van haar docent alleen was niet voldoende. Er volgde een selectieprocedure waarbij Eefje uiteindelijk een van de twee Nederlandse leerlingen is die mee mag op deze internationale studiereis. De reis wordt volledig gefinancierd door de Duitse overheid. Na afloop volgt een reünie in de residentie van de Duitse ambassadeur in Den Haag.

Eefje en haar medereizigers verblijven de eerste vijf nachten in Bonn. Daarna reizen ze door naar Göppingen, waar ze twee weken bij een gastgezin verblijven en met hun gastbroer of –zus meegaan naar school. Daar volgen ze de reguliere lessen en een apart lesprogramma met aandacht voor het land, de natuur en cultuur, maar ook voor de geschiedenis, politiek, economie en sport. Tijdens alle activiteiten is de voertaal Duits. Vervolgens logeren ze een week in München en een week in Berlijn.

Een programma als dit past bij het profiel wereldschool van het CCC. Als wereldschool maakt het CCC deel uit van Nuffic, een organisatie die zich richt op internationalisering in het onderwijs en die onder meer internationale beurzen en subsidies beheert.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)