Gluren bij de Buren zondag op 53 locaties in Zwolle

Foto van auteur

Foto: Maarten J Eykman

Zwolle – Van Assendorp tot Holtenbroek: in heel Zwolle kan zondag 3 juli genoten worden van podiumkunst in de tuinen en huiskamers van bewoners. Op die dag gooien Zwollenaren hun deuren en tuinhekken wagenwijd open.

Er zullen optredens van lokale podiumkunstenaars te zien zijn in huiskamers en tuinen verspreid over de gemeente. Het programma van Gluren bij de Buren Zwolle zit bomvol verrassingen, want “het is tijd om weer eens op avontuur te gaan naar cultuur,” zegt de organisatie van Gluren bij de Buren. Jazz-trio’s, musicalsterren (in de dop), punkbands, balletdansers, grappenmakers, kleinkunstenaars en andere podiumbeesten vertonen zondag hun kunsten in intieme setting.

Op elke deelnemende locatie treedt een act drie keer op tussen 13.00 uur en 18.00 uur. In totaal zijn er in Zwolle 159 optredens op 53 locaties.

Hoofdpartner van Gluren bij de Buren is dit jaar winkelketen SPAR. John van der Ent, Algemeen Directeur van SPAR: “Onze kracht als gemakswinkel ligt in de lokale aanpak. Net zoals Gluren bij de Buren dat doet. Daarom dragen wij graag bij aan de ontmoeting en verbinding tussen bewoners binnen verschillende wijken en gemeenten die meedoen.”

Op de website van Gluren bij de Buren is het volledige en meest actuele programma te vinden, met landelijk in totaal 1500 deelnemende locaties. Ook kan er een eigen route uitgestippeld worden om te printen en te delen met goede buren en verre vrienden om samen te gaan gluren.

Gluren bij de Buren Zwolle
Zondag 3 juli
13.00 – 18.00 uur
Entree: vrijwillige bijdrage
Reserveren niet nodig
www.glurenbijdeburen.nl

Foto's 3
Gluren bij de Buren zondag op 53 locaties in Zwolle - Foto: Maarten J Eykman
Foto: Maarten J Eykman
Gluren bij de Buren zondag op 53 locaties in Zwolle - Foto: Maarten J Eykman
Foto: Maarten J Eykman
Gluren bij de Buren zondag op 53 locaties in Zwolle - Foto: Kyman Cheng
Foto: Kyman Cheng