Zomeractiviteiten voor Zwolse ouderen

Foto van auteur

Zwolle – Zwolse ouderen kunnen ook in de maanden juli, augustus en september blijven sporten, hun favoriete hobby’s beoefenen en samenkomen in een van de vele buurtkamers.

Om hen een handje te helpen is er een handig activiteitenoverzicht samengesteld. Hier zien de Zwolse ouderen in één oogopslag wat er die dag, week of maand te doen is. Ook is er een flyer ontwikkeld waarin een greep van alle activiteiten staan voor de ouderen die online minder of niet actief zijn en ook graag op de hoogte zijn van het activiteitenaanbod in de stad.

Iedere dag is er voor ouderen iets leuks te doen in Zwolle. Van sport en spel tot groen en theater. Alle Zwolse partijen die iets aanbieden voor ouderen (65+) zetten hun aanbod op SamenZwolle.nl. Via flyers, posters en sociale media brengt SamenZwolle het aanbod onder de aandacht bij de doelgroep.

Zijn er vragen? Dan zitten zij klaar om digitaal, telefonisch of face-to-face met meneer of mevrouw in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld om uit te zoeken welke activiteit goed past. Zijn er problemen met vervoer? Ook daar willen zij graag in meedenken. En is de drempel te hoog? Dan zijn er aardige vrijwilligers die een paar keer gezellig meegaan. Er wordt alles aan gedaan om het zo gemakkelijk mogelijk te maken.

SamenOuderen is een initiatief van diverse zorgpartners om Zwolse ouderen een mooie daginvulling te geven. Meer informatie is te vinden op www.samenzwolle.nl/samenouderen.