Elikia Mbinga tekent contract bij PEC Zwolle

Foto van auteur

Stadion PEC Zwolle
Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – Elikia Mbinga (21) heeft zijn eerste profcontract getekend. De aanvallende middenvelder heeft bij PEC Zwolle zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor de duur van één seizoen met een optie voor een tweede jaar.

Mbinga begon in de jeugdopleiding van PEC, maar vertrok in 2015 naar die van Ajax. Na vier jaar keerde Mbinga terug in Zwolle, waar hij achtereenvolgens voor O19 en O21 uitkwam. Vorig seizoen, als speler van O21, debuteerde de speler thuis tegen Ajax en volgde zijn basisdebuut een week later in de IJsselderby.

Elikia Mbinga: “Ik ben heel blij dat ik mijn eerst contract heb getekend. Vorig seizoen heb ik natuurlijk al mogen debuteren en dat smaakte naar meer. Ik heb hier jaren hard voor moeten werken en ben vastberaden om dit seizoen weer mijn uiterste best te doen en de volgende stap in mijn carrière te maken.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: “Met Elikia tekent er een talent die al aan het echte werk heeft geroken. Zoals hijzelf ook zegt, is dat natuurlijk nog maar het begin van hopelijk een lange periode in het profvoetbal. Elikia heeft zich als rappe en technisch aanvallende middenvelder goed ontwikkeld waardoor hij dit contract als een beloning van dat harde werken mag zien. Ik wens hem veel succes bij het maken van de volgende stap binnen onze club.”