Recordaantal studenten doet mee aan de HBO Bruisweek 2022

Foto van auteur

Foto: Gerhard van Dieren

Zwolle – Na de laatste fysieke introductieperiode in 2019 is de HBO Bruisweek, dé introductieperiode voor studerend Zwolle dit jaar terug.

Het driedaagse HBO programma vindt dit jaar plaats van maandag 29 augustus tot en met woensdag 31 augustus. Bijna vierduizend studenten overnachten twee dagen op de speciaal daarvoor ingerichte Bruiscamping op de Marslanden. Tientallen opleidingen van Windesheim, VIAA en de Katholieke Pabo volgen een modulair programma waar de opleidingsintroductie en programmaonderdelen van de studentenverenigingen in elkaar overlopen.

De eerstejaars studenten leren op tal van manieren de stad kennen en krijgen informatie over hun opleiding, de studentenverenigingen en wat de stad Zwolle te bieden heeft. Op de Bruiscamping waar de studenten verblijven zullen er 2000 tenten staan waar de nieuwe studenten zullen overnachten. Zo worden er overdag tal van sportactiviteiten en evenementen georganiseerd met onder andere het Bruisconcert in de Marslanden. Daarnaast kunnen deelnemers in de avond terecht in Zwolse Theaters voor comedy, is er programma in poppodium Hedon, zijn er kroegentochten in de binnenstad en kunnen de studenten ook divers programma volgen op de camping zelf.

Op de line-up staan de met een Edison genomineerde band WIES, sensatie FLEMMING en een van Nederlands meest populaire muzikale exportproduct Blanks. Dit jaar is het Bruisconcert op dinsdagavond 30 augustus en voor het eerste op de nieuwe locatie: Park de Wezenlanden in Zwolle. Het Bruisconcert is onderdeel van het introductieprogramma maar is voor iedereen gratis te bezoeken voor ouderejaars van onderwijsinstellingen en de inwoners van Zwolle.

Ga voor meer informatie over de HBO Bruisweek naar www.bruisweken.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)