Sukhmail Mathon komt naar Landstede Hammers

Foto van auteur

Zwolle – Landstede Hammers heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de Amerikaanse basketballer Sukhmail Mathon. De 24-jarige center kwam de afgelopen jaren uit voor de Boston University Terriers.

“De volgende big, daar zijn we erg blij mee”, zegt Aleksandar Todorov, algemeen manager van de Hammers. Mathon is 2,08 meter lang en speelde in 2017 voor het eerst voor de Boston University. Hij groeide daar in vijf seizoenen uit tot een zeer gewaardeerde kracht. In het voorbije jaar speelde hij 35 wedstrijden voor de Terriers en daarin kwam hij gemiddeld gezien tot een double-double.

Hij gooide er gemiddeld 15.1 punten per wedstrijd in tegenover gemiddeld 10.1 rebounds per wedstrijd. Die cijfers kwamen mede tot stand door vijf keer boven de 20 punten te scoren. Zijn hoogste score zette hij neer op 17 februari 2022 tegen Holy Cross Crusaders, want in die ontmoeting maakte hij 26 punten.

Todorov is blij met de komst van Mathon, na Ryan Davis de tweede Amerikaanse aanwinst. “Met Sukhmail halen we weer iemand binnen die sterk is onder de borden. Hij pakte afgelopen seizoen gemiddeld tien rebounds per wedstrijd, dat zegt veel. Maar ook scorend heeft hij zijn inbreng gehad en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij die lijn door kan trekken in de BNXT League. De groep krijgt steeds verder vorm, het ziet er steeds beter uit.”

Van de selectie van vorig jaar zijn Niek van der Plas, Ralf de Pagter, Dragos Diculescu en Dion Turpijn gebleven. De Nederlanders Boyd van der Vuurt de Vries, Coen Stolk en Roel van Overbeek werden eerder al gecontracteerd, net als de Zweed Felix Terins en dus de Amerikaan Ryan Davis. Met de komst van Sukhmail Mathon staat de teller op tien spelers.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)