Jimmy Kaparos tekent tweejarig contract bij PEC Zwolle

Foto van auteur

Stadion PEC Zwolle
Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – Jimmy Kaparos heeft voor twee seizoenen getekend bij PEC Zwolle. De verdedigende middenvelder die ook in de verdediging uit de voeten kan, was vanaf het begin van de voorbereiding al aangesloten bij de eerste selectie.

In die periode heeft hij de technische staf van PEC overtuigd van zijn kunnen. De 20-jarige Kaparos is in Arnhem geboren en komt transfervrij over van Schalke 04, waar hij in het tweede elftal speelde. Daarvoor speelde Kaparos voor diverse jeugdelftallen van de ploeg uit Gelsenkirchen en in de jeugd van VFB Stuttgart.

Jimmy Kaparos: “Voor mij is deze voorbereiding heel belangrijk geweest. Omdat ik van Schalke 04 de ruimte kreeg om elders te kijken en PEC Zwolle mij graag aan het werk wilde zien, ben ik vol goede moed de voorbereiding ingestapt. Ik heb op trainingen en in wedstrijden mijn stinkende best gedaan en dan is het ontzettend fijn om te horen dat de trainers zo positief over me zijn. Ik heb heel veel zin heb in het komende seizoen met PEC Zwolle.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: “Jimmy is een sterke verdediger die uit de Duitse competitie komt. In de Regionalliga West, een competitie die je absoluut niet mag onderschatten, heeft hij met Schalke bijna zestig wedstrijden gespeeld. Hij weet dus wat er van hem gevraagd wordt. Ook heeft hij al eens in de Bundesliga gevoetbald en met grote namen samengespeeld. Wat wij in de voorbereiding van hem hebben gezien is veelbelovend. Niet alleen in verdedigend opzicht, maar ook aanvallend mag hij zich graag laten gelden. Ik wens Jimmy veel succes in het nieuwe seizoen en heet hem meer dan welkom bij PEC Zwolle.”