Xander Czaikowski nieuwe algemeen directeur PEC Zwolle

Foto van auteur

Stadion PEC Zwolle
Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – PEC Zwolle heeft Xander Czaikowski gepresenteerd als de nieuwe algemeen directeur. Czaikowski, geboren en opgegroeid in Zwolle, komt over van Talpa Network, waar hij als directeur verantwoordelijk was voor de digitale distributie van al Talpa’s audio- en videocontent. Samen met Marcel Boudesteyn (technisch directeur) gaat de 46-jarige Czaikowski de tweekoppige directie van PEC Zwolle vormen. Czaikowski start per 1 september in zijn nieuwe functie.

Marjon Roefs namens het Stichtingsbestuur: ,,Tijdens de gesprekken met Xander gaf hij blijk van verbindend leiderschap, een sterk commercieel inzicht en een heldere visie op nieuwe (digitale) ontwikkelingen van waaruit de club verder kan groeien en een nieuwe generatie aan zich kan binden. Xander heeft op verschillende terreinen zijn sporen verdiend: vooral in de digitale media, entertainment maar ook binnen de voetballerij.

Met zijn achtergrond en ervaring verwachten wij dat Xander alle belangrijke stakeholders binnen en rondom de club verder kan verbinden. De club wil met een professionele organisatie sportief doorgroeien, financieel gezond worden en blijven en op innovatief vlak de nodige stappen zetten. We verwachten dat Xander de juiste persoon is die PEC Zwolle verder gaat brengen. Tot slot willen wij Arjan Jansen enorm bedanken voor zijn inzet in de afgelopen maanden als interim algemeen directeur.”

Xander Czaikowski: ,,Ik ben heel blij dat ik als geboren en getogen Zwollenaar – ik ben letterlijk naast het stadion opgegroeid – het vertrouwen krijg van het Stichtingsbestuur om voor deze prachtige club te mogen werken. Mijn liefde voor voetbal en mijn bovenmatige interesse in de zakelijke kant van de voetbalwereld, komen in deze functie mooi samen. Ik verwacht dat ik met mijn kennis en ervaring een aantal belangrijke zaken kan gaan toevoegen aan de organisatie. Ik kijk dan ook erg uit naar de komende periode waarin we intens met elkaar samen moeten gaan werken en waarin we in relatief korte tijd een goed resultaat neer willen gaan zetten. Ik kan niet wachten om in mijn nieuwe functie voor PEC Zwolle aan de slag te gaan.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)