Het weer: Droog met zon en veel wolken

Foto van auteur

Bisschop Willebrandlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag blijft het droog in Zwolle. De wind komt uit het noordwesten, waar traditiegetrouw vaak zeewolken vandaan komen. Zwolle kan dus wolkenveldjes verwachten en losse stapelwolken.

Op hoogte drijven tevens sluierwolken binnen, maar die komen vanuit het zuidwesten. Desondanks breekt de zon door, vooral in de middag. De temperatuur stijgt van ongeveer 15 graden ’s morgens naar 22 graden ’s middags. Dat is niet te warm en niet te koud. De noordwestenwind is over het algemeen zwak. In de avond verdwijnt veel van de lage bewolking, hoog in de lucht blijven wel sluierwolken aanwezig. Het koelt af: het nachtminimum in de stad is bij nauwelijks wind ongeveer 13 graden.

Het weekend ziet er wat het weer betreft goed uit. Een gebied met hoge luchtdruk boven onze omgeving zorgt daarvoor. Het is droog en de zon wint het steeds vaker van de wolken. Zaterdag hebben we een middagtemperatuur van circa 24 graden, zondag is het warm met zo’n 28 graden op de thermometer. Maandag lijkt ook een warme dag te worden, maar de dagen daarna prijkt een gematigde middagtemperatuur rond 22 graden op de weerkaarten voor Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)