Versneld 400 tot 600 nieuwe woningen in Breecamp-West

Foto van auteur

Impressie woningbouw

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft besloten de ontwikkeling van Breecamp-West te versnellen om aan de grote vraag naar woningen te voldoen. Het oorspronkelijke plan was om vanaf 2026 het gebied te ontwikkelen.

Breecamp-West ligt binnen de gemeentelijke grenzen van Zwolle, in de noordwesthoek van de wijk Stadshagen. De gemeente gaat bekijken hoe vierhonderd tot zeshonderd woningen een plek kunnen krijgen in het omliggende landschap. Het gebied ligt aan de westzijde van de Scholtensteeg en grenst aan de dorpsgrenzen van ’s Heerenbroek, gemeente Kampen, en de polder Mastenbroek. Zwolle en Kampen gaan de ontwikkeling van de nieuwe buurt bestuurlijk afstemmen.

Bij de ontwikkeling van Breecamp-West komt er veel aandacht voor duurzaamheid, aldus de gemeente. “Verder krijgt de buurt een dorpskarakter en is er aandacht voor gezondheid en veiligheid. Een belangrijke opgave is het ontwerpen van deze nieuwe buurt in een natuurlijke woonomgeving en de ligging van het gebied in de polder.”

De gemeente wil tot 2030 duizend woningen toevoegen om tegemoet te komen aan de grote vraag naar woonruimte in Zwolle. Breecamp-West is daar een onderdeel van. Zwolle wil 30 procent goedkope, 40 procent middeldure en 30 procent dure woningen realiseren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)