Dierenbescherming zoekt wijkhoofden in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Tienduizenden dieren per jaar hebben in ons land hulp nodig. Ze zijn verwaarloosd, mishandeld, gedumpt of gewond. Tijdens de collecteweek van de Dierenbescherming zetten collectanten zich in om geld op te halen zodat de Dierenbescherming deze dieren kan helpen.

Maar zonder wijkhoofd kunnen collectanten niet op pad. In Zwolle worden daarom dringend nieuwe wijkhoofden gezocht. De collecte van de Dierenbescherming vindt ieder jaar plaats in de week van Dierendag. Dit jaar is dat van 2 t/m 8 oktober. Wijkhoofden vormen een onmisbare schakel in de organisatie van de collecte.

Zij onderhouden contact met de collectanten in hun wijk(en) en voorzien hen van materialen zoals een collectebus. Na de collecte telt en stort het wijkhoofd het geld. Wijkhoofden hoeven niet zelf te collecteren, maar mogen dat uiteraard wel doen. Ook zijn ze vrij om meer collectanten te zoeken. Verspreid over enkele maanden neemt het werk zo’n 20 uur in beslag. Een overzichtelijke klus voor mensen die van organiseren houden. Het werk kan vanuit huis worden gedaan. Wijkhoofden kunnen hun eigen tijd indelen. Ze worden ondersteund door een professioneel collecteteam.

Organisatorisch sterke dierenvrienden kan de Dierenbescherming in heel Zwolle nog hartstikke goed gebruiken. Mensen die graag een steentje willen bijdragen aan een diervriendelijk Nederland en in de periode augustus tot en met oktober tijd hebben, zijn meer dan welkom om zich in te zetten als wijkhoofd. Aanmelden hiervoor kan door het formulier in te vullen op dierenbescherming.nl/word-wijkhoofd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)