Het weer: Zon, wolken en wind

Foto van auteur

Nieuwstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag doet de zon goed haar best tussen de wolken. De wind blaast uit het noordwesten, waardoor het niet meer zo warm wordt als in de afgelopen dagen. De noordwestenwind trekt in de middag aan naar matig, kracht 3 tot 4.

Het kwik hangt ’s morgens vroeg bij ongeveer 17 graden in de Zwolse thermometers. ’s Middags stijgt het naar 24 graden. In combinatie met de verfrissende wind is het prima uit te houden buiten. Een restant van een buitje zou ergens op de dag een beetje gedruppel kunnen geven. Waarschijnlijker is echter dat het van vroeg tot laat droog is in Zwolle. De wolken verdwijnen ’s avonds.

Onder een heldere nachthemel en een afnemende wind daalt de temperatuur richting een koele 11 graden zaterdagmorgen vroeg. Wie een barometer bezit, ziet dat de luchtdruk aan het stijgen is. Oceaanstoringen met regen van betekenis kunnen hierdoor niet in onze omgeving komen. Ze buigen af richting Noorwegen, waar het wel regent.

Zwolle gaat een kurkdroog weekend tegemoet met veel zon. Door een windje uit noordelijke richtingen is de maximumtemperatuur een gematigde 23 graden. Dat is een normaal niveau voor begin augustus. Ook volgende week is er geen zicht op verlichting van de droogte.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)