Haris Medunjanin tekent bij PEC Zwolle

Foto van auteur

Stadion PEC Zwolle
Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – Haris Medunjanin is terug in Nederland. De middenvelder die tussen 2004 en 2008 voor AZ en Sparta Rotterdam uitkwam keert nu, op 37-jarige leeftijd, terug in Nederland. In Zwolle tekent de in Sarajevo geboren speler een contract tot het einde van het seizoen.

Medunjanin is afkomstig van FC Cincinnati. Daarvoor speelde de speler voor Philadelphia Union, waar ook huidig PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder als assistent-trainer actief was. In een verder verleden was Medunjanin onder meer actief in La Liga voor Real Valladolid en Deportivo La Coruña en onder meer voor het Turkse Gaziantepspor.

Haris Medunjanin: ,,Voor mij voelt het super goed om terug te keren in Nederland, waar ik mijn eerste stappen als profvoetballer heb gezet. In ken de manier van voetballen hier en dat ik de trainer ook al ken is natuurlijk een extra voordeel. Ik ben op dit moment hartstikke fit, maar zal nog wel wedstrijdritme moeten opdoen. Door keihard te trainen hoop ik spoedig mijn eerste minuten voor PEC Zwolle te maken. Ik wil deze ploeg met mijn ervaring en kwaliteiten maar wat graag verder helpen.”

Marcel Boudesteyn, technisch directeur van PEC Zwolle, reageert: ,,Haris en Dick kennen elkaar ontzettend goed. Dick weet dus precies wat voor speler we in huis hebben gehaald. Haris is topfit en heeft de voorbije jaren veel wedstrijden gespeeld in de MLS. Met zijn ervaring (in vijf landen gespeeld, 60 interlands voor Bosnië en WK-ervaring) zal hij een enorme verrijking zijn voor deze jonge groep zowel binnen als buiten het veld.”